Leveransvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Vi reserverar oss för eventuella fel. Vid beställning där fel förekommer kan båda parter välja att makulera ordern.

Betalningsvillkor finns angivna här samt i kassan beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angivna i kundvagnen.

Köp gjorda utanför webshoppen, dvs via mail eller telefon betalas i förskott inför leverans om inget annat görs upp vid bokning.

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder SveaWebPays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna
delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst.
Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 08–514 931 13 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Max kreditlimit 50 000:- efter kredtkoll av Svea.

Allmänna villkor hittar du här.
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Betalning via faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av JP Vapen AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Varubeskrivningar/specifikationer/Bilder

Vi reserverar oss för fel som kan ha smugit sig in i dom texter som finns på sidan, bilder behöver inte alltid föreställa precis varan som det gäller, i vissa fall kan bilderna visa snarlik produkt.

Garantier och service

Garantitider från aktuell leverantör gäller, om fel upptäckts som omfattas av garanti så står vi för frakt. Om det visar sig att det ej är fel på varan eller att felet uppstått på grund av felaktigt användande så debiteras kunden för frakter och eventuell undersökningsavgifter/kostnader.

Privat Policy

“När du lägger din beställning hos oss uppger du dina person/. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.”

Leveranser och frakt

Beställda, lagerförda varor skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar, finns ej varan på lager så tillkommer leveranstid från respektive leverantör. Om lagersaldot på beställd vara inte stämmer och produkten visar sig vara slut eller att varan inte alls kan levereras så kommer kunden att meddelas om detta. Möjlighet att avbeställa finns då. Vi reserverar oss dock för fel och förbehåller oss rätten att stryka varor från din beställning som visat sig ha lång leveranstid, eller om fel uppdagats i priser eller varans beskrivning. Betalning för motsvarande varor återbetalas om detta sker.
Hela beställningen levereras tillsammans, om någon vara i din order inte kan levereras samtidigt som övriga produkter så görs en delleverans, max 2 leveranstillfällen från samma order. Du som beställare har fullt ansvar för att ange en korrekt adress. Leveranser sker enbart inom Sverige med lämpligt logistikföretag.
Enhetsfrakt 49:- vid köp över 1000 SEK erbjuder vi fraktfri leverans. Detta anges i kundvagnen. Ev uppläggnings/avi avgifter från finansieringsföretag finns angivna i respektive företags affärsvillkor.
Vapen och licenspliktiga delar är undantagna, fraktavgift på komplett vapen är 1300 sek . Detta då vapen måste skickas på speciellt sätt. Vapen skickas alltid väl embalerade, om vi mottagit ett vapen för reparation som ej är skickat till oss i lämplig koffert eller “originalkartong” eller om det av utrymmesskäl behövs så tillkommer 200:- för väl embalerad kartong. Vi levererar enbart inom Sverige.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) som privatperson gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Företag har ej automatiskt ångerrätt, detta görs upp från fall till fall innan köpet är genomförd. Om inget avhandlats finns ingen ångerrätt.
Kostnader för frakter samt ev uppläggnings/avi avgifter återbetalas ej. Om du uppnått fri frakt så beräknas leveransfrakten till 49 Sek för små brevförsändelser, 150 Sek för mer skrymmande försändelser, 250 Sek för dyrare varor som skickats som värde och 995-1195 sek för vapen. Denna summa dras av vid återbetalning. I dom fall du ber om retursedel dras även denna kostnad av från beloppet som återbetalas kostnad för denna kan variera beroende på försändelsens storlek och vikt samt natur av varan. Kostnaden fastställs vid beställning av retursedeln.

Du har inte ångerrätt om:

  • Avtalet gäller en specialbeställd vara som ej ingår i ordinarie sortiment, licenspliktig eller specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel.
  • Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering eller förpackning som ej kan förslutas. Tillverkning av specialtillverkad vara påbörjats. Eller att specialbeställd vara är beställd. Ev handpeng återbetalas ej om kunden ångrar sig.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Du är också skyldig att emballera varan så väl att varken vara eller originalförpackning kommer till skada i frakten.

Du är skyldig att själv betala både returfrakt och den ursprungliga fraktkostnaden.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du,
om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Avbeställning

Eventuell avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse från oss är mottagen. Avbeställning kan ej göras efter att faktura eller frakthandling är gjorda, då gäller reglerna för ångerrätt. Specialbeställd/tillverkad vara där man lämnat handpeng kan göras såvida faktura/frakthandling ej har tillverkats, handpeng återbetalas dock ej.

Ej uthämtade paket

Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte hämtas/löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för frakt, returfrakt och expeditionsavgift. Expeditionsavgiften är för närvarande 150:-.

Falskbeställningar

Falskbeställningar polisanmäls och vi kommer att kräva skadestånd om vi lidit skada, ekonomiskt eller på annat vis.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som rekommenderat brev eller som postpaket, inte mot postförskott. Vid byten pga defekt eller felaktig vara betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Byten

Om du uppnått fri frakt så beräknas leveransfrakten till 49 Sek för små brevförsändelser, 180sek för mer skrymmande varor (vapenfodral, läskstänger mm) 300 Sek för dyrare varor som skickats som värde och 900-1100sek för vapen.
Ny frakt debiteras.
Vara som avses att bytas ska ligga i obruten originalförpackning och vara i oförändrat skick. Köparen ansvarar för varan till dess att den åter finns hos oss.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka pengarna du har rätt till snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att returnera så kallade ersättningsvaror.