Kahles Ki 6-24×56 Gen III

28 300,00 kr inkl moms

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Beskrivning

 

Obs, kontakta mig för bästa pris på dessa. Lagerförda sikten finns och dessa säljes till superpris.

 

Kahles har i K624i lyckats skapa ett kikarsikte som trots sitt extrema justerområde behåller skärpan och en fin, rund bild med extrem kantskärpa även med höjdjusteringen skruvad i något av ändlägena.
Detta gör att siktet klarar att monteras på skenor med ända upp till 40 MOA lutning utan att få en defekt bild.
Att Kahles integrerat parallaxjusteringen i justerhuset gör inte bara siktet lätt att montera på alla typer av vapen, det gör det även betydligt snabbare och bekvämare att justera parallax och höjd vid liggande skytte.
K624i är i första hand byggt för militärt bruk men tack vare den låga vikten, lättast i sin klass, så passar siktet även utmärkt för jägare som eftersträvar total precision.
Skymningsegenskaperna ligger som vanligt i topp och den steglösa belysningen bländar absolut inte även i totalt mörker.

Välj mellan Mil3, Mil4, AMR, MSR, SKMR, SKMR2 ELLER SKMR3 riktmedel.

Välj också om du vill att höjdjusteringen ska vara med eller mot “klockan” CW eller CCW samt vilken sida om justerhuset du vill ha sidojusterings ratten!
Perfekt för att öka ergonomin vid skyttet!

Mil 3 är ett konventionellt Mil-Dot med belyst centrumkors och en extra skala för snabb avståndsbedömning ut till 1000 meter.

Mil4 är en modern variant av det klassiska Mil-Dot där dottarna är öppna med undantag av mil 5 som är fylld. Dessutom har Mil4 streck mellan varje dot som indikerar 0,5 mil, en stor fördel vid framförallt avståndsbedömning men som även underlättar när man vill hålla av för vind eller hålla över vid snabba skott. Också här finns den extra skalan för snabb avståndsbedömning ut till 1000 meter och ett belyst centrumkors.

MSR är framtaget där skytten har stora krav på att med hög noggrannhet kunna mäta på målet. Detta kan användas för exempelvis avståndsbedömning. MSR påminner om ett Mil4 men med en vinkel som möjliggör mätning med 0,1 Mil noggrannhet. Detta gör MSR lämpat för långhålls skytte där avståndsmätare ej får användas.
AMR är en variant av “Horus” som är anpassat då man skjuter tillsammans med spotter. Om spottern har samma riktmedel så är man snabb att förmedla “träffens” placering för att snabbt korrigera ett andra skott.

 

Mil-3(1)   MSR(1)K624i_AMR

 

KAHLES_K624i_RE_persp2 KAHLES_K624i_LE_persp_2

Mer information

Specifikationer

Synfält 100 m: 6,8-1,75 m Ögonavstånd: 90 mm Vikt: 950 g Längd:40,50 cm Tubdiameter: 34 mm Parallaxjustering:50 m – ∞ Träfflägesjustering: 1 cm @ 100 m (0.1 mrad) Justerområde höjd: 250 cm @ 100 m (25 mrad) Varvindikator finns. Justerområde sida: 110 cm @ 100 m (11 mrad) ZeroStop: Ja, automatiskt vid nollning av höjdratt. Belysning: Steglös Fokusplan: 1 (medförstorande riktmedel) Dioptrikompensation: +2 / -3,5 dpt

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.